WEKO3
アイテム
食物繊維の胃腸通過時間、糞便への影響
https://kinwu.repo.nii.ac.jp/records/132
https://kinwu.repo.nii.ac.jp/records/132f503f72f-1565-47ce-a541-8635d9244817
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
KJ00004728834.pdf (404.4 kB)
|
|
Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2005-06-15 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 食物繊維の胃腸通過時間、糞便への影響 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Effects of Dietary Fibers on Gastrointestinal Transit Time and Stools | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食物繊維 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 胃腸通過時間 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 糞便 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | dietary fiber | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | gastrointestinal transit time | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | stool | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
記事種別(日) | ||||||
値 | 原著 | |||||
記事種別(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Original Paper | |||||
論文名よみ | ||||||
その他のタイトル | ショクモツ センイ ノ イチョウ ツウカ ジカン フンベン ヘノ エイキョウ | |||||
著者名(日) |
柚木, 英志
× 柚木, 英志× 中永, 征太郎× 清水, 光郎× 片岡, 敏夫× 大森, 豊緑× 森, 忠繁 |
|||||
著者名よみ |
ユノキ, エイジ
× ユノキ, エイジ× ナカエイ, セイタロウ× シミズ, ミツオ× カタオカ, トシオ× オオモリ, トヨノリ× モリ, タダシゲ |
|||||
著者名(英) |
Yunoki, Eiji
× Yunoki, Eiji× Nakaei, Seitaro× Shimizu, Mitsuo× Kataoka, Toshio× Omori, Toyonori× Mori, Tadashige |
|||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 岡山県健康づくり財団 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | ノートルダム清心女子大学 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 岡山県環境保健センター | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 岡山県環境保健センター | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 和歌山県福祉保健部 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 近畿福祉大学 | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | / Notre Dame Seishin University | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Okayama Prefectual Institute for Environmental Science and Public Health | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Okayama Prefectual Institute for Environmental Science and Public Health | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | / Kinki Welfare University | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The rats were fed for three weeks on the each feed contained 1%, 3% and 5% dietary fiber fromcellulose, Chinese cabbage, radish, Cortinellus shiitake, and Undaria pinnatifida. The effects of the dietary fibers intake by the quantities and the kinds on the gastrointestinal transit time,percentage of water content in stools, the faecal weight of 100 pieces, the using rate of air dried feed wereevaluated. The shortening of gastrointestinal transit times were affected by the ratio of soluble andinsoluble dietary fiber, fermentation by intestinal microflora, increase of intestinal contents. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11887920 | |||||
書誌情報 |
近畿福祉大学紀要 巻 6, 号 1, p. 25-34, 発行日 2005-06-15 |